Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син се срещна с

...
 Кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син се срещна с
Коментари Харесай

Митрополит Николай даде благословия за изографисването на храма „Св. Висарион Смоленски“

 _2024 izbori_v013

 

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Тодор Батков-син се срещна с Негово преосвещенство митрополит Николай в постройката на Пловдивската митрополия.
Духовникът даде своята благословия на Батков да работи за Област Смолян.


По време на диалога митрополит Николай пожела на Тодор Батков-син делата му да са сполучливи и в интерес на българския народ.


" Запомнете - законен управник по каноните на църквата е този, който има вяра в Бога и обича хората ”, сподели митрополит Николай.


От своя страна претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС увери, че ще употребява всяка опция, с цел да работи в полза на хората от региона.


Негово преосвещенство Митрополит Николай даде и своята благословия да стартира изографисването на катедралния храм “Св. Висарион Смоленски “ в регионалния град. То ще бъде дело на проф. Владимир Аврамов - зам.-декан на факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ". Неговият екип е изографисал голям брой църкви, измежду които катедралния храм в Ловеч и два от най-големите храмове в междинна Русия.


„ Изографисването ще започва при започване на лятото, като средствата са обезпечени. Предстои да се свърши опуределена организационна работа “, разясни кандидат-депутатът.


Семейството на Тодор Батков е един от главните донори за строителството на църквата „ Висарион Смоленски “. Общата й стойност възлиза на към 3,5 милиона лв..

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР